Bijeenkomst klimaatimpact van Waterstof: Wetenschap en Handelingsperspectief

Terwijl de ontwikkeling van de waterstof economie in volle gang is, heeft de wetenschap steeds meer aandacht voor het indirecte broeikasgaseffect van waterstof. Veel waterstofprofessionals weten dat wanneer waterstof niet verbrandt, maar de atmosfeer binnendringt, er een keten van reacties ontstaat die ervoor zorgt dat onder andere methaan langer in de atmosfeer blijft. En dat is een probleem. Maar hoe zit het precies? Hoe groot is het effect op het klimaat? Wat betekent dit voor beleidskeuzes en monitoring, zodat investeringen in waterstof zoveel mogelijk bijdragen aan het verminderen van klimaatverandering? En hoe kunnen bedrijven zo goed mogelijk hierop inspelen zodat ze waterstof vanaf het begin goed doen? 19 juni 2024 organiseerde de Sustainable Scale-Up Foundation in samenwerking met Platform Zero in Rotterdam. Waarin sprekers vanuit de wetenschap en techniek antwoord gaven op deze vragen. De presentaties en belangrijkste take aways zijn hieronder terug te vinden.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚
- Wat weten we over de klimaateffecten van waterstofemissies? Thomas Roekmann, Utrecht University
- Meten van emissies en lopend onderzoek Iris Westra, Rijksuniversiteit Groningen
- Life cycle assessment van groene waterstofproductie en -transport Kiane de Kleijne, Radboud University en Eindhoven University of Technology
- Handelingsperspectief vanuit praktijkervaring  Pim Reuderink,  Bureau Veritas Group
- Een blik op de toekomst: monitoring en beleid Arjan Hensen, TNO
- Paneldiscussie: Rene Peters (TNO), Wouter Peters (University of Groningen) en Wageningen University & Research), Gigi van Rhee (Stratelligence).

Previous
Previous

The Environmental Benefits of Agroforestry

Next
Next

Hydrogen as an Indirect Greenhouse Gas: Minor Issue or Major Concern?